Ψηφιακή Σχεδίαση Χαμόγελου

Ο ολικός επανασχεδιασμός του χαμόγελου είναι μια ανώδυνη θεραπεία, που αποσκοπεί στην εντυπωσιακή μεταμόρφωση των δοντιών και των ούλων. Οι βελτιώσεις, που επιτελούνται προσδίδουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, με μεγάλη επίδραση στην αυτοπεποίθηση μας. Η θεραπεία είναι πλήρως εξατομικευμένη και ελάχιστα έως καθόλου επεμβατική, καθώς επιλέγονται οι πλέον συντηρητικές λύσεις.

2

Η διαιακασια αυτη βασιζεται στην αναλυση φωτογραφιων υψηλης αναλυσης του προσωπου των δοντιων των ουλων και των χειλεων του ασθενους ετσι ωστε να συνδυαστουν με αρμονια για τη δημιουργια ενος τελειου χαμογελου.Η τεχνικη αυτη δινει τη δυνατοτητα της συνεργασιας του  οδοντιατρου με τον ασθενη ο οποιος εκφραζει τις απαιτησεις του τις επιθυμιες του τις προσδοκιες του και ετσι μαζι με τον οδοντιατρο του σχεδιαζουν ενα φυσικο ομορφο χαμογελο που εμπνεει αυτοπεποιθηση 

Κριτήρια επιτυχίας ενός εντυπωσιακού χαμόγελου

Το χρώμα των δοντιών πρέπει να είναι φωτεινό αλλά όχι ''ψεύτικο''.Οι αναλογίες μήκους-πλάτους των δοντιών θα πρέπει να είναι αρμονικές. Δε θέλουμε τετράγωνα δόντια αλλά ούτε και στενόμακρα.Τα πρόσθια δόντια της άνω γνάθου θα πρέπει να φαίνονται, όταν η κάτω γνάθος έρχεται αβίαστα σε θέση ανάπαυσης. Σε νεαρές ηλικίες τα πάνω δόντια θα πρέπει να φαίνονται αρκετά (2-4 χλστ) ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες 1 χλστ είναι αρκετό. Οι άνω κεντρικοί τομείς πρέπει να βρίσκονται στο μέσο του προσώπου ενώ οι πλάγιοι τομείς θα πρέπει να είναι λίγο μικρότεροι από τους κεντρικούς τομείς. Οι γωνίες των δοντιών θα πρέπει να είναι αποστρογγυλεμένες και όλα τα δόντια να έχουν την ημιδιαφάνεια, που έχουν και τα φυσικά μας δόντιαΤα κάτω πρόσθια δόντια πρέπει να φαίνονται όσο γίνεται λιγότεροΗ θέση των ούλων των προσθίων δοντιών της άνω γνάθου θα πρέπει να είναι ψηλά προς το άνω χείλος, ώστε να φαίνονται όσο γίνεται λιγότερα ούλα.

Facebook Twitter Google+ Pinterest